Luistimet
Pikaluistimia on kahdenlaisia – ns. perinteiset pikaluistimet, joissa terä on kiinni kengän kannassa sekä viime vuosina yleistyneet klaps-pikaluistimet, joissa terä on kiinni ainoastaan päkiän kohdalla saranamekanismilla. Klaps-pikaluistimissa terä aukeaa kantapäästä luistelijan potkaistessa itselleen vauhtia. Tämä sallii myös nilkan paremman ojentumisen, jolloin potkusta jäähän tulee pitempi. Aloittelijalle sopivat erinomaisesti perinteiset pikaluistimet, joissa on matala terä, joka auttaa oikean luistelutasapainon löytymisessä. Lapsille on tarjolla erilaisia harjoituspikaluistimia.

Luisteluasu
Pikaluistimien lisäksi harrastaja tarvitsee hyvän ja lämpimän ulkoiluasun, pipon ja hansikkaat. Taitojen parantuessa voi siirtyä ihonmyötäisempiin luisteluasusteisiin. Huippupikaluistelijat käyttävät täysin ihonmyötäistä luistelutrikoota, jossa ilmanvastus on mahdollisimman pieni.

Parhaat kisa-asut on valmistettu luistelijoiden mittojen mukaan ja ne on voitu testata tuulitunnelikokeissa. Puvut on valmistettu useasta erilaisesta materiaalista (esim. kumintapaisesta materiaalista) parantamaan asun aerodynamiikkaa. Luisteluasujen hinta vaihtelee 75 eurosta aina usean sadan euron mittatilauspukuihin.

Kansainvälisen luisteluliiton alaisissa kansainvälisissä kilpailuissa samaa kansallisuutta edustavilla luistelijoilla tulee olla identtiset kilpailuasut ja niistä tulee ilmetä kansallisuus.