Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus
Valmennus

22. Viking race kutsuu

Sähköposti Tulosta PDF

Viking race Heereenveen Hollanti kutsuu 13 seinäjokelaista nuorta pikaluistelijaa. Kilpailut käydään Thialf-hallissa 26.-27.2.2010. Halli on tuttu jo usealle nuorelle luistelijalle. Kilpailut ovat ns. epäviralliset nuorten EM-kilpailut ikäluokissa 11-16 vuotta. Suomesta lähtee todella suuri joukkue, 28 luistelijaa kilpailee muiden noin 300 luistelijan kanssa paremmuuksista. Seinäjoelta matkaa kilpailuihin Emilia Lounatvuori, Aino Holkkola, Veera Sarkanen, Susanna Lehtiniemi, Tuuli Hyttinen, Veera Anttila, Kristiina Keski-Opas, Juho-Jaakko Yli-Ilkka, Valle Viertola, Aatu Hautamäki, Eero Jääskeläinen, Petri Itkonen ja Tommi Pulli.

Matkan johtajana toimii Mikko Yli-Ojanperä ja valmentajina Jason Andberg Helsingistä ja Pirjo Lehtinen Seinäjoelta.

Kisasivut

Viimeksi päivitetty 26.02.2010 09:31
 

Uskomaton Tommi

Sähköposti Tulosta PDF

Tommi PulliB-ikäisten SM-kilpailut kilpailtiin Helsingin Oulunkylän jäästadionilla pääosin auringon paisteessa. Jää oli loihdittu lähes huippukuntoon. Sen todisti jälleen, kukas muu kuin Tommi Pulli. Tommi oli aivan suvereeni jokaisella luistelemallaan matkalla. Tommin sarja koostui seuraavasti: 500 m 38,63 - 1500 m 2.00,53 - 1000 m uudella Suomen ennätyksellä 1.16,57 - 3000 m omalla ennätyksellä 4.23,72. Näillä numeroilla syntyi uusi yhteispisteiden Suomen ennätys 161.044. Molemmat SE:t olivat Pekka Koskelan nimissä kymmenen vuoden takaa. 500 m:n lukematkin olisivat toisenlaiset, jos jää Oulunkylässä olisi ollut tasainen. Horjahdus aiheutti sen, että ne muutamat kymmenykset menivät tasapainon hallintaan. Tommi sai tililleen myös matkakohtaisen Suomen mestaruuden 3000 m:llä.

Viimeksi päivitetty 18.02.2010 07:45 Lue lisää...
 

Kolme kultaista mitalia Seinäjoelle Hopealuistinfinaalissa

Sähköposti Tulosta PDF

Valtakunnallinen Hopealuistinfinaali eli epäviralliset SM-kilpailut käytiin Helsingin Oulunkylässä ikäluokissa 11-, 13- ja 15-vuotiaat. Sää suosi kilpailuja ja kenttämiehet olivatkin saaneet jään loistokuntoon, pieniä kumpareita jäässä lukuunottamatta. Seinäjoen mahti näkyi jälleen kilpailuissa. Seinäjoen Urheilijat oli paras seura. Nuorimpien sarjan valtikka on meillä niin pojissa kuin tytöissä. Katriina Keski-Opas ja Jaakko Hautamäki luistelivat sellaiset ajat, että kaikki muut saivat katsella heidän kantapäitään. Molemmat voittivat kaikki kolme luisteltua matkaa. Voitot siis kotiin E-sarjoissa.  

  
D-sarjan tyttöjen voittaja oli Emilia Lounatvuori, voittaen kaikki neljä matkaa. Juho-Jaakko Yli-Ilkka oli D-sarjan pojissa hyvä kakkonen. Veera Sarkanen ja Aatu Hautamäki taasen toivat hopean väristä mitalia kotiin C-sarjoissa. Susanna Lehtiniemi tyttöjen C-sarjassa voitti 500 m lähes kahdella sekunnilla, mutta joutui jättämään leikin kesken sairauden vuoksi.

Viimeksi päivitetty 18.02.2010 07:59 Lue lisää...
 

Tatsille tonnin SE

Sähköposti Tulosta PDF

Tapani RenkoTapani Rengon vauhti sen kuin vain kiihtyy loppukautta edetessä. Tatsi on luistellut uuden M55 sarjan tuhannen metrin Suomen ennätyksen ajalla 1.32,67. Aikaisempi ennätys oli Oulun Tarmoa edustavan Paavo Salosen nimissä ajalla 1.35,94, joka on luisteltu Seinäjoella 15.3.2009.

Kilpailut käytiin Helsingissä Oulunkylän jäästadionilla tiistaina 9.2.2010. Kohta taitaa olla plakkarissa kaikkien luisteltavien matkojen SE:t Tatsin nimissä miehet 55 -sarjassa. Onnea Tatsi!

Viimeksi päivitetty 18.02.2010 07:33
 

Hopealuistinfinaali ja B-junioreiden SM-kilpailut Helsingissä

Sähköposti Tulosta PDF

Tulevana viikonloppuna 13.-14.2. käy suhina Oulunkylän jäästadionilla Helsingissä, kun 24 nuorta SU:n pikaluistelijaa starttaa omissa epävirallisissa SM-mittelöissä Hopealuistinfinaalissa. Tänä vuonna mukana ovat myös B-nuoret eli alle 17 v. tulevaisuuden huippumme. Mukaan lähtee suuri joukko lasten vanhempia eli kannustusjoukot ovat taattu ja meteliä riittää kannustamaan luistelijoita omiin ennätyksiin. Mitaleja toivottavasti satelee Pohjanmaan suuntaan runsain määrin.

On erittäin loistokasta, että nuorempaan eli E-sarjaan SU:sta saadaan todella iskukykyinen ja suuri joukko. Nuorissa on tulevaisuutemme. Osallistujamäärä kertoo myös hienosta nuorisotyöstä mitä pikaluistelun eteen tehdään Seinäjoella ja Seinäjoen Urheilijat luistelujaostossa. 

B-juniorit käyvät omaa kiivasta taisteluaan SM-mitaleista. Kirkkain tähtemme, Tommi Pullin päänahka on varmaan jokaisen tämän ikäluokan nuoren mielessä saavuttaa. Tuuli Hyttinen ja Veera Anttila voivat hyvillä luisteluilla ottaa peräti kaksoivoiton. Jaossa on SM-mitalien lisäksi paikka ikäkausimaaotteluun Norjan Bjungiin ja epävirallisiin EM-kisoihin Heerenveeniin Hollantiin. KAIKILLE RUTKASTI ONNEA VIIKONLOPUN KOITOKSIIN.

Viimeksi päivitetty 08.02.2010 19:55
 

Kolmoisvoitto T13 sarjassa Valkeakoskella

Sähköposti Tulosta PDF
Valkeakosken Kansallisissa kisoissa 6.2.2010 haettiin pisteitä sekä Nuoriso-, Junior- että Masters Cupíin.
Kolmoisvoiton käärivät Emilia Lounatvuori, Aino Holkkola ja Kaisa-Maria Erkkilä. Ykkössijoille nousivat sarjoissaan lisäksi Tapani Renko (Masters), Jaakko Hautamäki (P11), Tudor Prisada (P9) sekä Katriina Keski-Opas (T11). Hopeasijoille nousivat Juho-Jaakko Yli-Ilkka (P13) ja Veera Sarkanen (T15). Pronssille nousi Valle Viertola (P13).
Jääolosuhteet eivät olleet optimaaliset, jonka vuoksi ainoastaan Kaisa-Maria Erkkilä pystyi parantamaan aiempaa henkilökohtaista ennätystään.
Katriina Keski-Opas siirtyi tyttöjen NuorisoCupin johtoon pisteen erolla ennen Tampereen Sisun Milla Koivistoa. Emilia Lounatvuori on kisassa myös vahvasti mukana ollen tällä hetkellä kolmantena vain neljän pisteen päässä johtoasemasta.
Viimeksi päivitetty 08.02.2010 08:48
 

Tommi kolmantena tonnilla mc-pisteissä

Sähköposti Tulosta PDF

Toinen kilpailupäivä Baselgassa ei ollut parasta mahdollista sään puolesta, ajoittain puuskainen ja tuulinen sää häiritsi kilpailusuorituksia, jonka vuoksi tulokset jäivät odotettua vaatimattomammiksi.  Parasta suomalaisvauhtia piti Tommi Pulli sijoittuen 1000 metrillä kuudenneksi ajalla 1.15,01. Naisten sarjassa nopein suomalainen oli Saana Hyttinen. Aika 1.25, 94 riitti sijaan 15. Elina Risku oli reilut kaksi kymmenystä hitaampi ollen 17:s. Liisa Yli-Ojanperä luisteli saman matkan aikaan 1.28,71 ja oli 24:s. Laura Korisevan sijaluku oli 25. ajalla 1.29,04. Miesten sarjassa Harri Levon aika 1.20,04 toi sijan 27 ja Verneri Kinnusen aika 1.20,83 sijan 29.

Viimeksi päivitetty 02.02.2010 17:53 Lue lisää...
 

Nuorten maailmancup jatkuu Baselgassa

Sähköposti Tulosta PDF

Saana Hyttinen

Suomen nuorten maailmancupin 3. osakilpailu jatkuu Baselga di Pinessä. Suomen nuoret siirtyvät huomenna perjantaina kisapaikalle. Kilpailut käydään myös ylhäällä alppien ympäröimänä kuten Collalbossakin. Tommi Pullin tilanne on herkullinen. Tommi on 500 m:llä 10. pisteillä 80. Tonnilla hän on neljäs samalla pistemäärällä. 1500 m:llä hän on 15. Tommi uhkuu itseluottamusta ja odottaa jo kovasti tulevaa viikonloppua. Ennätykset rikkoutuvat jälleen. Siinä onkin Tommilla kovat työpäivät edessä.

Saana Hyttisellä ja Elina Riskulla on selkeät tavoitteet molemmilla. Jokaisella matkalla enkat ja SE-numerot uusille numeroille. Molemmat tytöt ovat innoissaan tulevasta viikonlopusta ja asenne näyttää olevan sellainen, että nyt mennään ja kovaa.

Liisa Yli-Ojanperän tavoitteena on edelleen kaunistella omia enkkojaan ja avata mc-tili. Valmentaja Pirjo Lehtisellä on jännittävä viikonloppu edessä.!!! Valmentaja taitaa jännittää enemmän mitä luistelijat. Pidetäänhän kaikille SU:n luistelijoille peukkuja pystyssä.
Viimeksi päivitetty 28.01.2010 20:13
 

Nuorten maailmancup -kisat Italiassa

Sähköposti Tulosta PDF

Nuorten maailmancup -kilpailuja jatketaan Italian Collalbossa 23.-24.1. sekä Baselga di Pinessä 30.-31.1. Seinäjoen Urheiijoiden nuorista pikaluistelijoista kilpailuihin on valittu Saana Hyttinen, Elina Risku, Liisa Yli-Ojanperä sekä Tommi Pulli. Kilpailut käydään 1200 m:n korkeudessa ja jos sää suosii, niin voidaan odottaa todella hyviä suorituksia. Kilpailujen välisen viikon  harjoitellaan Collalbon jäällä.

Seinäjokelaista väriä nähdään myös lähettäjissä, kun kansainvälinen lähettäjämme Jyrki Jääskeläinen ampuu naispuoliset luistelijat matkaan. Valmentajina toimivat Timo Järvinen ja Pirjo Lehtinen.

Lue lisää...
 

Pekka ja Tuomas sprinttereiden MM-kisoissa Japanissa

Sähköposti Tulosta PDF

Sprinttereiden maailmanmestaruudet ratkaistaan tulevana viikonloppuna Japanin Obihirossa. Seinäjoen kova kaksikko Pekka Koskela ja Tuomas Nieminen ovat matkustaneet kisapaikalle viime sunnuntaina. Suomen joukkueeseen on valittu meidän poikien lisäksi Helsingin Mika Poutala. Kilpailut tulevat olemaan erittäin kovatasoiset. Kaikki Seinäjoen pikaluistelijat, ja muutkin, toivovat, että Suomelle ja Seinäjoelle tai Helsinkiin tulee MM-mitali. Suomen kovan joukkueen kapellimestarina toimii päävalmentajamme Janne Hänninen.

Pekka Koskela Tuomas Nieminen 

Viimeksi päivitetty 12.01.2010 20:34 Lue lisää...
 


Sivu 16 / 17