Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus
Valmennus

Tommia muistettiin

Sähköposti Tulosta PDF

Kuortaneen Urheiluopiston 60-vuotisjuhlassa muistettiin nuoria lupaavia urheilijoita. Kolmen eri säätiön lahjoittaman stipendin sai mm. pikaluistelija Tommi Pulli. Stipendin saajina olivat seitsemän nuorta eteläpohjalaista urheilijaa. Urheiluopistolla on tärkeä asema nuorten matkalla kohti kansainvälisiä kilpakenttiä. Vaikuttavassa juhlassa juhlapuheenvuoron piti kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin.

Seinäjoen Urheiljoiden pikaluistelijat taustajoukkoineen onnittelevat kehittyvää urheiluopistoa, näin jälkikäteen. 

Viimeksi päivitetty 01.12.2010 08:36
 

Berliiniin ... ihanaa

Sähköposti Tulosta PDF

Tulevan kauden ensimmäiselle pitkän radan jääleirille Berliiniin matkustetaan maanantaina 27.9. Tämä on ensimmäinen kerta, kun nuoret aloittavat lajiharjoittelun näin aikaisin. Seinäjoelta starttaavat leirille Elina Risku, Saana Hyttinen, Liisa Yli-Ojanperä ja Tommi Pulli. Jyväskylästä mukaan tulee Verneri Kinnunen, Porista Anni Mattila ja Valkeakoskelta Juho Vaittinen. Valmentajana toimii Pirjo Lehtinen.

Viimeksi päivitetty 01.12.2010 08:32 Lue lisää...
 

Seinäjoella menossa liiton nuorten leiri

Sähköposti Tulosta PDF

Yhdeksän neljästätoista Suomen liiton nuorten ryhmään kuuluvasta luistelijasta leireilee Seinäjoella neljän päivän ajan. Ohjelmassa on kuusi intenssiivistä harjoittelusessiota. Jutellaan tavoitteista ja pidetään muutenkin hauskaa harjoittelun lomassa ja sen ulkopuolella. Leiri on fyysisesti rankka johtuen valmennuskauden ajankohdasta. Talvi saapuu ja sitä myöden jäät...ulkomailla kutsuvat. Parin viikon kuluttua ensimmäinen jääleiri toteutuu Berliinissä, kun kotimaassa ei ole niitä kaivattuja halleja.

Viimeksi päivitetty 10.09.2010 22:31 Lue lisää...
 

Tommille ISU Development Project -stipendi

Sähköposti Tulosta PDF
Tommi Pullin viime talviset hienot luistelusuoritukset on huomioitu myös kansainvälisessä luisteluliitossa. Tommille myönnettiin ISU:n Development Project stipendi, joka on suuruudeltaan 6000 USD. Stipendiaatit sitoutuvat luistelemaan kaksi seuraavaa kautta ja projektin toiveena on, että stipendi käytetään leiritys- ja kilpailukuluihin. 

Tommin mentoriksi on nimetty Pirjo Lehtinen.

LUISTELUVÄKI ONNITTELEE TOMMIA!

 

Moracampen Ruotsin Morassa

Sähköposti Tulosta PDF

Liiton valmennustiimin kuusi nuorta pikaluistelijaa osallistuivat Morassa järjestettävälle leirille. Seinäjoen tiimistä olivat mukana Elina Risku, Saana Hyttinen, Susanna Lehtiniemi ja Tommi Pulli sekä myös Valkeakosken Juho Vaittinen että Jyväskylän Verneri Kinnunen olivat mukana. Leiri oli kuuden päivän mittainen ja pääpaino short trackissä (kaukalopikaluistelu). Short track on erittäin nopea luistelulaji, jonka harjoitusvaikutukset parantavat pitkän radan luistelua ja nimenomaan kaarretekniikkaa. Tätä harjoitusmuotoa käyttävät hyvin monet maailman huippupikaluistelijat.

Tommi startissaSaana takaperinluistelussa

Elina syöksymässä kaarteeseen

Viimeksi päivitetty 17.08.2010 19:37 Lue lisää...
 

Ilkka blogi

Sähköposti Tulosta PDF
Kolme meidän nuorta pikaluistelijaa, Saana Hyttinen, Elina Risku ja Tommi Pulli kirjoittelevat vuoroviikoin Illkka -lehden nettisivuille. Seinäjoeltä Sotsiin -otsikolla löydät mielenkiintoisia juttuja nuorten kirjoittamana. Nuoret kertovat miten he etenevät kohti ensimmäistä olympiadivuotta kohti 2014 Sotsiin. He kirjoittavat aina omien nuorten MM-kisoihin saakka, jotka käydään Seinäjoen isolla tekojääradalla 25.-27.2.2011. Käyhän lukemassa viikottain.
Viimeksi päivitetty 09.08.2010 19:46
 

Kehitysryhmä leireilemässä

Sähköposti Tulosta PDF

Kehitysryhmäiset kävivät heti elokuun alussa Arin ja Harrin kanssa Kuortaneen Urheiluopistolla viettämässä leiripainotteisen harjoituspäivän. Ryhmän toimintaan sisältyi mm. pituus-, nopeus- ja cooperin testaamista sekä SportFun hallissa monipuolista aerobista toimintaa ja yhteishengen kohottamista. Leirin loppuvaiheessa varmistettiin lihasten jäähdytys palautumiskeskuksen kylmäaltailla...hrr ja normaalia voimakkaimmilla poresuihkuilla (huom.ei kuplilla). Päivän aikana täydennettiin energiavarastoja opiston ruokailuissa... "syökää, syökää, mutta kyllä te syöttekin"!

Erilaisesta leiripäivästä jäi porukalle positiivinen jälkimaku, joten jatkossakin on odotettavissa jotain vastaavaa, totesi "mr.biljardi".

Viimeksi päivitetty 17.08.2010 19:39
 

SU:n "Kolmen kopla" sai huippu-urheiluohjelman tuen

Sähköposti Tulosta PDF
Olympiakomitea tiedottaa:

Valtaosa Suomen Olympiakomitean nuorten huippu-urheiluohjelman tuista on päätetty talvikaudelle 2010 - 2011. Talviolympialajien nuorten yksilötuki on 3000 euroa urheilijaa kohden. Alppihiihdossa ja yhdistetyssä tuki myönnetään ryhmätukena lajiliiton kautta nimettyjen urheilijoiden valmennukseen. Alppihiihdossa ryhmätuen suuruus on 20 000 euroa ja yhdistetyssä ryhmätuki on 12 000 euroa. Muutamilla urheilijoilla on vielä mahdollisuus päästä yksilötuelle tai ryhmätuelle, mikäli vaaditut ehdot valmentautumisolosuhteissa täyttyvät. 16.6. mennessä varmistuneiden tukien yhteissumma on 128 000 euroa.
Viimeksi päivitetty 17.06.2010 21:05 Lue lisää...
 

Tommi ja Pekka saivat urheilija-apurahan

Sähköposti Tulosta PDF

17-06-2010

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on myöntänyt 43 talvilajien urheilijalle yhteensä 418 125 euroa verottomina urheilija-apurahoina. Valmentajatukea myönnettiin yhteensä 149 000 euroa. Apurahat myönnetään veikkausvoittovaroista. Apurahan tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaista harjoittelua ja valmentautumista varten. Verovapaa urheilija-apuraha on 15 000 tai 7 500 euroa.

– Arvioinnissa olemme ottaneet huomioon lajin kansallisen merkittävyyden, kansainvälisen arvostuksen ja vaativuuden sekä kilpailuihin osallistuvien maiden määrän, kertoo urheilu- ja kulttuuriministeri Stefan Wallin.

– Lisäksi harkinnassa on kiinnitetty huomiota urheilijan valmentautumiseen kokonaisuutena. Apurahoja harkittaessa tavoitteenamme on ollut taata urheilijoille nykyistä pitkäjänteisempi tukijärjestelmä, jatkaa Wallin.

– Apuraha on ensisijaisesti tarkoitettu luomaan taloudelliset edellytykset urheilijan ammattimaiselle ja päätoimiselle valmentautumiselle. Työssäolo tai opiskelu ei kuitenkaan ole ollut apurahan saamisen esteenä. Apurahan tarvetta harkittaessa on otettu huomioon muut urheilijan käytettävissä olevat tulot, sanoo ministeri Wallin.

Verottomia urheilija-apurahoja on myönnetty vuodesta 1995 lähtien. Esitykset apurahojen saajista tekevät Suomen Olympiakomitea ja Suomen Paralympiakomitea.

Suuri apuraha (15.000 €)
Anttila Liisa, Happonen Janne, Hautamäki Matti, Heikkinen Matti, Jauhojärvi Sami, Koivuranta Anssi, Korpi Kiira, Koskela Pekka, Lassila Kalle, Lepistö Laura, Löytynoja Maija, Malin Markus, Manninen Hannu, Muranen Pirjo, Mäkäräinen Kaisa, Nousiainen Ville, Olli Harri, Poutala Mika, Roponen Riitta- Liisa, Saarinen Aino-Kaisa, Sarasoja Riikka, Taivainen Olli-Markus, Tunis Staffan ja Tuomisto Ilkka.

Pieni apuraha (7,500 €)
Jylhä Martti, Kiramo Arttu, Laari Ilkka-Eemeli, Lahtela Juuso, Larinto Ville, Laukkanen Mari, Lehtonen Lari, Leinonen Sanni, Lähteenmäki Krista, Miettunen Ville, Niskanen Kerttu, Paakkonen Lasse, Penttala Jussi, Pulli Tommi, Romar Andréas, Ryynänen Janne, Saarinen Katja, Sandell Marcus ja Strandvall Matias.

 
Viimeksi päivitetty 17.06.2010 21:07
 

Mediakoulutusta nuorten huippu-urheiluohjelman koulutusleirillä

Sähköposti Tulosta PDF

Suomen Olympiakomitean nuorten huippu-urheiluohjelman koulutusleiri pidetään talvilajeille 14.–16.5.2010 Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä.

Leirin pääteemoina ovat mediakoulutus ja vuorovaikutustaidot. Tukiohjelmassa jo mukana olevat seinäjokelaiset pikaluistelijat Elina Risku, Saana Hyttinen ja Tommi Pulli matkaavat tuona viikonloppuna Vierumäelle leireilemään. 

Viimeksi päivitetty 01.12.2010 08:29
 


Sivu 14 / 17