Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Jäävuorot

Jäävuorot

Sähköposti Tulosta PDF

JÄÄ- JA HARJOITUSVUOROT 2019-2020

ISO TEKOJÄÄ


maanantai
klo 18.00 – 19.30 SU, pikaluistelu

tiistai
klo 18.00 - 19.30 SU, pikaluistelu

torstai
klo 18.00 – 19.30 SU, pikaluistelu

perjantai
klo 18.30 – 20.00 SU, pikaluistelu

lauantai
klo 10.30 – 12.00 SU, pikaluistelu

sunnuntai
Ei jäävuoroa

JÄÄURHEILUKESKUKSEN PUNTTISALI

tiistai
klo 17.00-18.00

Viimeksi päivitetty 02.01.2020 18:42  

Kilpailuraportit

Yleisluistelijoiden SM 19.-20.12.2015: hopeaa ja pronssia
Alunperin kilpailu piti järjestää Seinäjoella, mutta jäättömyytemme vuoksi kilpailu siirretttiin pidettäväksi Helsingissä. Oulunkylässäkin kilpailuolosuhteet olivat jään ja sään osalta varsin haastavat, varsinkin jälkimmäisenä päivänä jäätä peitti tasainen vesikerros ja kenttä oli ajoittain varsin usvainen.
Naisten sarjan hopealle nousi Katriina Keski-Opas, joka hienosti säilytti asemansa läpi kilpailun.
Miesten sarjassa pronssia saanut Tommi Pulli oli vielä kolmannen matkan jälkeen kiinni hopeassa, mutta viimeinen 5000m ratkaisi kilpailun harmillisen pienellä erolla Tommin kannalta.
Joukkueluistelussa hopeaa sai: Tommi, Aatu ja Jaakko Hautamäki. Naiset saivat prossia joukkueella Katriina, Roosa ja Pipsa Hiltunen.
Valmentajana oli Tuomas Nieminen ja joukkuejohtajana Harri Yli-Ilkka.
Lähettäjänä Kari Hautamäki.
 
Pingu-Race...Seinäjoella
Seuran luistelijat olivat vahvassa vireessä heti kauden alussa, vaikka avotekojäällä sääolosuhteet eivät olleet kansainvälistä tasoa.
Suomen pikaluistelun "mekassa" Seinäjoella 30.11. järjestettiin Pinguteeman loppuhuipennuksena yksipäiväinen junnu- ja nuorisocup:n 1.osakilpailu ja Masterscup sekä aikuistensarjan sprinttikisa, mikä keräsi varsin mukavasti eri seuroista osallistujia.

Kilpailuja edeltävä ilta oli ihanteellinen paikalle saapuneiden kilpailuun valmistavana harjoituksena...olosuhde jääareenalla oli marraskuiseksi sääksi poikkeuksellisen tyyni ja poutainen.
Vaikka lauantain aamupäivä näytti uhkaavan "suomalaiskansalliselta" voimakkaine tuulineen ja runsaine lumisateineen, niin kisajärjestäjien osalta kilpailut saatiin vietyä aikataulun mukaisesti.

Varsinaisia ennätysmurskajaisia haittasi etusuoran puuskittainen vastatuuli, mikä vaikutti eritoten kilpailun ensimmäisillä matkoilla sekä vanhimpien junnujen ja aikuisten sarjojen osalta.
Nuorimpien sarjoissa saatiin useita henkilökohtaisia ennätyksiä ja kilpailupäivän päättäneet viestikisat olivat SU:n junnujen hallintaa näytöstyyliin... sekä Pingu -pehmomaskotit palkintoina antoivat lopullisen silauksen seuran toiminnasta

TULOKSET

SLL tilastot ja cupien pistetilanteet
'
 
Spr.SM ja junnu matkaSM kisoissa Hesassa

SU:n tähtisikermän johdolla ratkaistiin kolmipäiväisten kilpailujen Suomen nopeimpien tittelit Helsingin Ogelissa.


Lue lisää...
 
Elinalle kultaa sprinttereiden SM-kilpailuissa


Elina Risku SU ja Mika Poutala HTL voittivat kultaa pikaluistelun sprinttereiden SM-kilpailuissa. Elina voitti pistein 172,405 ja Mika pistein 147,735. Elina paranteli 2 x 500 m:n yhteistulosta uusiin Suomen ennätyspisteisiin.
Lue lisää...
 
Yleisluistelijoiden SM

tulokset
 
Elinalle ja Pekalle sprintti SM-kultaa


Seinäjoen Urheilijoiden Pekka Koskela ja Elina Risku voittivat sprintteriluistelijoiden Suomen mestaruudet Seinäjoella perjantaina ja lauantaina käydyissä sprinttereiden SM-kilpailuissa.

Pekka luisteli uuden Suomen ennätyksen perjantaina 500 m:llä ajalla 35,79. Pekka voitti myös lauantain 500 metriä. Mika Poutala antoi Pekalle kovan vastuksen, mutta tonnilla Mika oli Pekkaa vahvempi molempien päivien 1000 metrin matkoilla. Mika otti yhteispisteiden SM-hopeaa. Pronssimitali meni HTL:n Joel Vähä-Salolle.

Lue lisää...
 
Nuoret palkintojahdissa isooolla bussilla Porissa
Kotimainen nuorten cup-sarja sai jatkoa Porin yksipäiväisellä osakilpailulla, minne lähdettiin Hesan tyyliin täydellä bussilla ja hyvällä sykkeellä. 

Karhuhallintien  urheilukeskuksessa sijaitseva 333m  pikasinbaana oli saatu hyvään kuntoon, mutta luonnonoikuille ei kisajärjestäjäkään voinut mitään. Nimittäin tuuli puski puolestapäivästä alkaen koko kisan ajan tasaisen varmasti etusuoralla. Kilpailun johtaja harmitteli ”viereiseen” halliin menneitä euroja, joten Porissa ei nähtäne isoa luisteluhallia lähiaikoina… mutta luistelijoissa se ei näkynyt päälle päin.
Lue lisää...
 
Bussillinen edustusta Hesan cup-kisassa
Seuran nuoria pikakiitureita vanhempineen lähti lauantaina aamuvarhaisella kohti Helsinkiä,
missä järjestettiin yksipäiväiset nuoriso-, juniori- ja masterscupien osakilpailut.

Perinteiseen Ogelin luistelupyhättöön oli saatu jää vasta kisaa edeltävänä päivänä ja ison radan
pohjoiskaarteen osalta kisajärjestäjät joutuivat turvallisuussyistä pidentämään sisärataa...

Lue lisää...
 
Juho-Jaakolle SE
Juho-Jaakko Yli-Ilkka (D13) luisteli uuden Suomen ennätyksen 500m 43,98  kauden päätöskisoissa lauantaina. Ennätystä osattiin toivoa, koska Juhku luisteli SE-rajan alle jo JunnuMM-kisoissa testiluistelussaan.
Sunnuntaina uhkasi rikkoutua D13 poikien yhteispisteiden SE, mutta Juhkun epäonneksi kaatuminen viimeisellä 1000m  matkalla jätti vanhan Suomen ennätyksen voimaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Onnea Juhku!
 
Hopealuistinkisoista mitalivyöry Seinäjoen Urheilijoille

Hopealuistin -kilpailut järjestettiin aurinkoisessa pakkassäässä Porissa. Kilpailu on tarkoitettu 11-15 vuotiaille pikaluistelijoille. Seinäjoen Urheilijat edusti kisassa 24 luistelijalla.

D-ikäisten tyttöjen ja poikien sarjassa saavutettiin kaksoisvoitot. Katriina Keski-Opas ja Emilia Lounatvuori sekä Juho-Jaakko Yli-Ilkka ja Jaakko Hautamäki olivat ylivoimaisia sarjoissaan. Yhteensä henkilökohtaisia mitaleja tuli kahdeksan kappaletta. Viestiluistelussa saavutettiin kolme kulta- ja neljä hopeamitalisijoitusta.

Lue lisää...
 
Pekka Koskela luisteli maailmancupin voittoon

Moskovassa luisteltava maailmancup käynnistyi suomalaisittain erinomaisesti. Pekka Koskela otti 500 metrillä voiton ajallaan 35.15. Koskelan startti ei ollut päivän nopeimpia, mutta hän sai hyvän vauhdin päälle kierrokselle, joka toi voiton Koskelalle. Toiseksi luisteli kanadalainen Jamie Gregg ajalla 35,23. Kolmas oli hollantilainen Jacques de Koning, joka hävisi kakkostilan sadasosasekunnilla.

Myös Mika Poutala alkaa löytää nopeuttaan. Hän sai hyvän startin, mutta kierrokselle jäi vielä parannettavaa. Hän luisteli ajan 35,43, jolla hän sijoittui 10:nneksi.

B-ryhmässä luistellut Markus Puolakkakin otti mukavasti maailmancup –pisteitä. Hän sijoittui neljänneksi luisteltuaan ajan 35,83. Ryhmän nopein oli hollantilainen Ronald Mulder (35,66).

Kilpailut käydään Krylatskoen pikaluisteluhallissa, joka on tilastoitu 10. nopeimmaksi halliksi maailmassa. Eli se on selvästi hitaampi kuin Hollannin Heerenveenin Thialf –halli, jossa luisteltiin viime viikonloppuna MM-kilpailut.

Suomalaisten osalta maailmancup jatkuu lauantaina, jolloin luistellaan uudelleen 500 metriä. 1000 metrin kilpailu käydään sunnuntaina.

Lähde: Suomen luisteluliitto

 
Timo Riskulle pronssia Berliinistä
Timo Risku luisteli hienosti kolmanneksi viime viikonloppuna Berliinissä käydyssä 3rd Masters’ International SPRINT GAMES -kilpailussa.

Mukana kilpailuissa oli yhteensä 167 mies- ja 47 naisluistelijaa 16 eri maasta. Suomesta mukana oli 11 luistelijaa.

tulokset
 
Tonttutonnissa yllätysvieras
Luisteluväki virittäytyi joulutunnelmaan luisteltuaan ensin jouluisen Tonttutonnikisan. Kovassa kunnossa oleva joulupukki saapui paikalle pikasimilla kantaen suurta sinistä säkkiä, josta kuvassa peesaavaat luistelijatontut pääsivät kisan jälkeen osingolle.

Tulokset
Kuvia

 
SU:n luistelijoille menestystä myös Eskilstunassa

Seinäjoen luistelijat edustivat loistokkaasti jälleen Vikingloppetissa Eskilstunassa käydyissä kilpailuissa. Sekä Katriina Keski-Opas (T11) 50,98 että Juho-Jaakko Yli-Ilkka (P12) 45,50 paransivat 500m aikaansa lähes sekunnilla. Katriina hätyytteli Elina Riskun 2004 tekemää 300 metrin kisaennätystä kellottamalla ajaksi 31,35. Juho-Jaakko ja Katriina voittivat sarjansa yhteispistekilpailut. Jaakko Hautamäki saavutti kaksi hopeaa ja yhden pronssin matkakohtaisissa. Harmittava kaatuminen sunnuntain 300m luistelussa pudotti Jaakon pois yhteispisteiden palkintosijoilta

Henkilökohtaisia ennätyksiä tehtailtiin toista kymmentä ja tulostavoitteita saavutettiin kuudella matkalla, joten kilpailumatka avarsi sekä kokemuksia että vauhtia

Kisaan osallistui 117 luistelijaa Hollannista, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta. Seinäjoelta lähti matkaan 13 luistelijaa ja Porista kolme.

Tulokset
 
Pingu-Race luisteltiin kevyessä lumisateessa


Vasemmassa kuvassa Kalle Käenmäki ja Lauri Lassi ottavat mittaa toisistaanloppusuoralla. Oikealla tiukassa lähtökiihdytyksessä Tudor Prisada ja Veeti Sarkanen.

tulokset
viestitulokset
kuvagalleria
 
Kisaraportti Porin nuoriso- ja junioricupista
Nuorten kisakuulumisia

Porissa järjestettiin la 27.11. yhden päivän luistelukisat nuoriso- ja junioricupin merkeissä sekä ohessa mastersien lyhyen matkan SM-kisat. Kisareissulle lähdettiin tuttuun tapaan bussilla lauantaina aamupäivästä ja Poriin päästyämme alkoi huoltojoukkojen tiivis ohjelma luistelijoiden hyvän jäälleajoittamisen mahdollistamiseksi.
Lue lisää...
 
Elina ja Tommi suomenmestareiksi SE-tuloksilla
Seinäjoella luisteltavat matkakohtaiset ja sprinttereiden SM-kilpailut alkoivat perjantaina lumisissa olosuhteissa. Lumisade ei kuitenkaan hidastanut menoa, vaan isäntäseuran nuoret luistelijat Elina Risku ja Tommi Pulli intoutuivat hurjaan menoon. Elina luisteli uudet naisten SE-lukemat sekä 500 että 1000 metrillä ajoilla 41.99 ja 1:25,81. Tommi puolestaan teki A-poikien SE-ajaksi 1000 metrillä 1:14,57. Molemmat pokkasivat samalla matkakohtaisen 1000 metrin suomenmestaruuden.

Elinan ja Tommin ennätystehtailu jatkui myös lauantaina. Elina teki tuloksella 170.720 SE:n myös yhteispisteissä. Tommin lauantain saldoksi tuli huikeat kolme A-poikien SE:tä - 500 metrillä (37,15), 1000 metrillä (1:13,05) ja yhteispisteissä (148.610). Elina ja Tommi kruunattiin näin myös sprinttereiden ja Elina lisäksi 500 metrin suomenmestariksi. Aivan kaikkia mestaruuksia isäntäseuran kiitäjät eivät kuitenkaan vieneet, sillä miesten 500 metrillä kultaa nappasi HLK:n Markus Puolakka.

Mitalinmakuun päästyään Elina ja Tommi kruunattiin mestareiksi myös sunnuntain 1500 metrillä ja viesteissä. Elinan lisäksi voittoisassa viestijoukkueessa luistelivat ja Saana Hyttinen ja Liisa Yli-Ojanperä. Miesten voittajajoukkuessa olivat Tommin ohella Pasi Koskela ja Tuomas Nieminen.

Tulokset
Valokuvia
 
Tommi Pulli luisteli upeasti ensimmäisissä aikuisten maailmancupissa

Seinäjoen oma poika, 18-vuotias Tommi Pulli debytoi hienosti Heerenveenissä luisteltavassa maailmancupissa. Tommi luisteli 1500 metrillä ajan 1.51,88 ja oli B-ryhmän 13:s. Ryhmän voitti puolalainen Zbigniew Brodka, 1.48,15.

- Teknisesti luisteluni meni hyvin, mutta tein kokemattomuuttani heti alussa virheen. Parini lähti kovaan alkuvauhtiin ja minä menin siihen mukaan enkä malttanut tehdä omaa luisteluani. Kovan alkuvauhdin vuoksi tuli lopussa hiipuminen. Jos olisin malttanut mieleni, olisi ajastani lähtenyt reippaasti pois ja ensimmäiset maailmancup –pisteet olisivat nyt minulla, kertoi Tommi Pulli.

Pikaluistelun maailmancup, Heerenveen, Hollanti

1500 m, miehet B-ryhmä

1 Zbigniew Brodka (Puola) 1.48,15
2 Alexis Contin (Ranska) 1.48,42
3 Henrik Christiansen (Norja) 1.49,37
4 Seung-Hoon Lee (Korea) 1.49,46
5 Jan Szymanski (Puola) 1.49,72
6 Håvard Lorentzen (Norja) 1.50,15

13 Tommi Pulli (Suomi) 1.51,88
 
SE Elina Riskulle

Seinäjoen Season Opening Race –kilpailussa Elina Risku alitti kotikentällään A-tyttöjen 1000 metrin Suomen ennätyksen. Aika 1.28,00 on 0,09 sekuntia nopeampi kuin Johanna Laineen vuonna 1998 luistelema aika.

Elina luisteli lauantainakin todella upean 500 m:n. Ajalla 42,76 hän jäi vain 0,06 voimassa olevasta A-tyttöjen ja naisten Suomen ennätysajasta. Kilpailut käytiin hyvissä olosuhteissa. Moni nuori paukutteli omia ennätysnumeroitaan matkalla kuin matkalla.

Tulokset
 

 
Elinalle jälleen Suomen ennätyspisteet
Elina Risku paransi SE-yhteispisteitä sekä naisten että A-tyttöjen osalta Norgescupin kolmannessa osakilpailussa Hamarissa. Suomen ennätyspisteet 174,701 syntyivät ajoilla 41,44-2.10,51-1.23,39-4.48,38. Yhteispisteissä Elina otti toisen sijan. Saana Hyttinen luisteli 500 m 41,74 - 1500 m 2.12,57 - 1000 m 1.25,45 - 3000 m 4.50,58. Yhteispisteet antoivat sijaluvun 4.

Miesjunioreiden sarjassa kilpailivat Tommi Pulli ja Verneri Kinnunen (Jyväskylä). Tommi luisteli 500  m 37,31 ollen ensimmäinen, 1500 m 1.52,49 sijaluku oli ensimmäinen, 3000 m 3.56,75 joka jäi vin 0,06 sekuntia voimassa olevasta SE-ajasta, 5000 m 7.01,98 ja Vernerin sarja oli 40,06 - 4.12,60 - 1.58,93 ja 7.22,96. Verkku paransi omaa 5000 m:n ennätystään kymmenellä sekunnilla. Miesjunioreiden yhteispistekilpailussa Tommi sijoittui toiseksi ja Verkku oli puolestaan sijalla 18.
Lue lisää...
 
Season Closing Race

Katriina Keski-Opas ja Jaakko Hautamäki (kuvassa) luistelivat rataennätyksen pikkuradan 500 metrillä.

Tulokset (lauantai ja sunnuntai)

 
Kausi aloitettiin hurjasti

Seinäjoen nuoret Elina Risku, Saana Hyttinen ja Tommi Pulli ovat  leireilleet Berliinissä 16 päivää. Viikko sitten he ottivat kauden ensimmäiset startit. Tänä viikonloppuna olikin sitten kunnon kilpailut. Tommin sarja oli 37,47 - 1.11,98 - 37,34 ja 1.51,74. Tonnivitonen kulki sen verran mukavasti, että Tommi valittiin miesten maailman cuppiin Heerenveeniin.

Elina Riskun viikonlopun saldo oli 41,47 (E) - 2.10,31 (E) - 1.24,41 - 4.47,96 (E). Yhteispisteet ovat 175.104, jotka antavat Elinalle uudet SE-numerot niin A-tyttöjen kuin naistenkin sarjassa.

Saanan suora oli 42,01 - 1.25,31 - 2.09,64 (SE) - 4.50,60. 1500 m:n aika on uusi A-tyttöjen SE ja Saana varmisti osallistumisen 2.10 alittuksella nuorten MM-kisojen allroundille eli yhteispistekilpailuuun.

Lue lisää...
 
Seniori- ja juniorimenestystä SM-kisoista
Ari Hiltunen otti M40 sarjan 200m:llä Turun rata-sm kisoista pronssia. 
tulokset
Katriina Keski-Opas saalisti SM-kultaa SPP-56:n joukkueessa ILM(ikäluokka) tempoajon SM kisoissa Hyvinkäällä pari viikkoa sitten!! Hienoa, ja varmasti jo nyt tiedetään että luistin liikahtaa talvella
 
Kalevan kierroksen luistelu Seinäjoella 30.-31.1.

Kalevan Kierros on kuuden kestävyyslajin yhteiskilpailu. Kilpailulajeina ovat luistelu, hiihto, juoksu, soutu, pyöräily ja suunnistus. Luistelukilpailu käytiin Seinäjoella 30.-31.1.2010.

tulokset 

 
Saana ja Tommi suomenmestareiksi SE-tuloksilla

Saana Hyttinen oli tänäänkin vauhdissa nuorten matkakohtaisissa Suomen mestaruuskilpailuissa. 500 m taittui aikaan 42,99 ja kolme kertaa pidemmällä matkalla kellot pysähtyivät aikaan 2.21,13.  2 x 500 m:n yhteispisteet 86.500 (43,51-42,99) ovat uudet naisten Suomen ennätyslukemat. Näin sai Susanna Potkalla ollut ennätys väistyä. Saanalla oli täyden potin viikonloppu. Jokaisella matkalla minkä hän luisteli, tuli mestaruus. Ensi viikolla on lähtö edessä Italiaan nuorten maailman cuppeihin. Nämä kisat olivat hyvä kenraaliharjoitus 1200 m:n korkeudessa oleviin kilpailuihin Collalboon ja Baselga di Pinén. Elina Risku toi seurallemme hopeaa 500 m:llä yhteispistein 87.950. Liisa Yli-Ojanperän loistava taistelu 1500 m:llä  palkittiin, ja tuloksena oli kolmas sija ajalla 2.24,07.  

  

tulokset

Tommi Pulli oli viikonlopun kuningas. 500 m parani eilisestä 0,2 kymmenystä, ennätysluistelu kulki aikaan 38,79. 1500 m sujui aivan täysin suunnitelmien mukaan. Aika 1.59,54 alitti Pekka Koskelan nimissä olleen B-poikien Suomen ennätyksen.  Edellinen ennätys oli 10 vuotta vanha ajalla 2.00,42. Saanan tavoin Tommi voitti jokaisen starttaamansa kilpailumatkan.

Lue lisää...
 
Kolmoisvoitto Valkeakosken kansallisissa kisoissa

Seinäjoen Urheiljoiden pikaluistelijat osallistuivat pienellä joukolla Kansallisiin kisoihin 6.2.2010 Valkeakoskella. Kolmoisvoiton toivat Seinäjoelle Emilia Lounatvuori, Aino Holkkola ja Kaisa-Maria Erkkilä sarjassa T13. Ykköspallille nousivat suorituksillaan Tapani Renko ( Masters), Jaakko Hautamäki (P11), Tudor Prisada (P9) ja Katriina Keski-Opas (T11). Toiselle sijalle ylsivät Veera Sarkanen (T15) ja Juho-Jaakko Yli-Ilkka (P13). Valle Viertola (P13) kiri  kolmannelle korokkeelle.  Jään luistavuus ei ollut paras mahdollinen, mutta silti Kaisa-Maria Erkkilä pystyi parantamaan aiempaa 1000m aikaansa.

 
Tommi voitti taas!

VikingRace kilpailussa tehtiin taas hyviä tuloksia ja tulostavoitteet rikottiin monen luistelijamme kohdalla.

Parhaasta saavutuksesta vastasi Tommi Pulli  voittaen sarjansa matkat 500m, 1000m ja 1500m. Viimeisellä 3000m matkalla Tommi jäi kolmaneksi alle 2 sekunnin erolla voittajaan, toki hän alitti oman tulostavoitteensa lähes 9 sekunnilla . Yhteispisteissä Tommi toi kuitenkin voiton Suomelle ja tietysti Seinäjoen Urheilijoille.

 

 
TOMMI VAUHDISSA ITALIASSA

Viime viikonlopun Junioreiden maailman-cupissa Italian Collalbossa Tommi Pulli luisteli omilla ennätyksillään niin 500 m:llä kuin 1000 m:lläkin 37,11 ja 1.12,61 , hienosti toiseksi. Molemmissa kilpailuissa voiton vei Puolan Artur Nogal. Oletin että Tommi parantelee hieman sijoituksiaan viime kaudesta, mutta kaikki meni yli odotusten, kommentoi valmentajana mukana oleva Pirjo Lehtinen.

Myös muut suomalaiset parantelivat ennätyksiään. Elina Risku ja Liisa Yli-Ojanperä parantelivat omia ennätyksiään niin 500:lla kuin 1000 m:lläkin. Myös 3000 m:llä Liisa kellotti uuden ennätyksensä ja oli sillä matkalla Suomen naisista paras sijallaan 19.

Parhaista suomalaissijoituksista naisten puolella vastasi Saana Hyttinen sijoittuen 500 m:llä sijalle 10. ja 1000 m:n ja 1500 m:n luistelut toivat molemmat sijan 18. Myös Kensun Verneri Kinnunen ja OuTa:n Harri Levo parantelivat omia ennätyksiään. Suomen joukkue jatkaa leireilemällä tämän viikon Collalbossa ja siirtyvät jatkamaan Junioreiden Maailman-cup:in kolmanteen kisaan Baselga di Pineen ensi viikonlopuksi.

tulokset

 

 
Saanan ja Tommin vauhti piti

Nuorten matkakohtaistet SM-kilpailut eivät tuoneet yllätyksiä. Saana Hyttinen luisteli niin kuin oli sovittu. 500 m:llä kelpo aika 43,51 ja tonnilla Suomen ratojen ennätys 1.29,64. Tämä vauhti riitti molemmilla matkoilla matkoivoittoihin. Kovan vastuksen antoi kuitenkin hieman paluuta tekevä ja vaivoistaan kuntoutuva Elina Risku luistellen kotimaan 500 m:n ennätyksensä 43,65 ja tuhannella metrillä 1.31,45. SU:n kovalla kaksikolla on kaksoisjohto ensimmäisen päivän jälkeen molemmilla matkoilla. Kolmantena on Valkeakosken Laura Koriseva ja neljäntenä ennätyksiään paukutteleva SU:n Liisa Yli-Ojanperä. Seuramme luistelija Mira Hautamäki vaanii viidentenä.

Lue lisää...
 
HYYTÄVÄN KYLMÄT PIKALUISTELUKISAT ESKILSTUNASSA

25 asteen pakkanen ei hyydyttänyt SU:n pakkasenkestäviä luistelijoita. SU:n luistelijat menestyivät hyvin Eskilstunan perinteisessä Vikingloppetissa  Osallistujia kilpailuissa oli 118 neljästä eri maasta, Ruotsista, Suomesta , Hollannista ja Norjasta.

Lue lisää...
 
Nuoret aloittivat maailmancup-kilpailut

Nuorten maailmancupin ensimmäinen osakilpailu luisteltiin Hollannin Goningenissa 21.-22.11.2009. Koko Suomen joukkue nuorten maailmacupissa avasi pistetilinsä heti ensimmäisessä maailmancup-osakilpailussa.

Lue lisää...
 
Saanalle ja Tapanille SE:t Pingu race -kilpailuissa

Pingu race -kilpailut käytiin lauantaina hyvissä olosuhteissa. Kilpailuihin osallistui yli 80 nuorta pikakiitäjää, jotka intoutuivat rikkomaan ennätyksiään. Monen luistelijan tulostavoitteet alittuivat hienoin luisteluin. Kisassa tehtiin myös kaksi uutta Suomen ennätystä, joista vastasivat Tapani Renko M55-sarjan 1500 m:llä 2.20,43 ja Saana Hyttinen A-tyttöjen 500 m:llä 43,13.

Kuvassa Cecilia Kallinen ampaisee matkaan viestiluistelussa.

Tulokset
Viestitulokset 

 
Berliinin maailmancup 6.-8.11.2009

Berliinin maailmancupin tulokset jäivät seuramme luistelijoiden osalta hieman vaisuiksi.

Positiivista oli Pekka Koskelan perjantain 500 metrin A-ryhmän 5. sija ja Pasi Koskelan sunnuntain 500 metrin aika B-ryhmässä, vaikka hän jäikin ensimmäisenä mc-pisteiden ulkopuolelle. Pasin 1000 metrin luistelu jäi jonkin verran Hamarin luistelua huonommaksi. Pekka hylättiin 1000 metrin A-ryhmässä ratarikon vuoksi ja samoin kävi Tuomas Niemiselle B-ryhmässä. Tuomaksen 500 metrin luistelut sujuivat nihkeästi.

 
Season Opening Race avasi kilpailukauden

Season Opening Race avasi kotimaan kilpailukauden. Sää ei suosinut tällä kertaa, mutta siitä huolimatta henkilökohtaisia ennätyksiä tehtailtiin ajoittaisesta sateesta ja tuulesta huolimatta runsaasti. 

Nuorimmat pikakiitäjämme tehtailivat mukavasti ennätyksiään jo tässä vaiheessa kilpailukautta. Kellon viisarit kertovat sen, että opittuja taitoja kyetään hyödyntämään jo kovavauhtisemmassakin menossa.

Kilpailut olivat samalla nuorten katsastuskilpailut syyskauden junioreiden maailman cupin osakilpailuun Groningeniin Hollantiin. SU:n nuorista luistelijoista matkalle lähtevät Elina Risku ja Saana Hyttinen. Tommi Pulli joutuu jättämään kilpailut väliin kipeytyneen kantapään vuoksi. Myös Juho Jääskeläinen jää kotiin parantelemaan flunssaa. Pirjo Lehtinen toimii valmentajana ja joukkueenjohtajana. 

Kuvassa Samuel Rintala hyökkää päättäväinen ilme kasvoillaan kaarteesta loppusuoralle. 

tulokset

 
Seinäjoen luistelijoilla vauhdikas kauden avaus Hamarin leiri- ja katsastuskisoissa

Seinäjoen nuoret luistelijat leireilivät lokakuun puolen välin jälkeen Hamarissa.

Mukana olivat Mira Hautamäki, Saana Hyttinen, Elina Risku ja Liisa Yli-Ojanperä sekä Juho Jääskeläinen, Tommi Pulli, Jarkko Viertola ja Matti Yli-Ojanperä. Tuomas Nieminen ja Lauri Potka leireilivät ja kilpailivat myös Hamarissa. Pasi ja Pekka Koskela olivat harjoittelemassa Berliinissä ja saapuivat Hamariin vasta katsastuskisoihin.

Nuoret tekivät vain parin jääharjoittelupäivän jälkeen pidetyissä leirikisoissa 17-18.10.2009 lupaavia aikoja. Tommi Pulli teki heti ensi kisoissaan 500 metrin, 1000 metrin ja 1500 metrin ennätyksensä ja saavutti samalla tulostavoitteensa. Mira Hautamäki paransi niin ikään heti

ensi starteilla 500 metrin ja 1000 metrin ennätyksiään.

Lue lisää...
 
Tuomas uuteen ennätykseen 500 metrillä Calgaryssä

Tuomas Nieminen päätti kilpailukautensa viikonvaihteessa Calgaryssä, Kanadassa. Perinteisessä Olympic Oval Finalessa Tuomas luisteli uudeksi pikamatkan ennätyksekseen 35,35 sunnuntai kisassa. Lauantaina ajaksi tuli 35,44. Aiempi ennätys oli kahden vuoden takaa samaisesta Calgarystä 35,60.  Tuhannella metrillä ajat olivat 1.10,07 (lauantaina) ja 1.10,11 (sunnuntaina). Oma henkilökohtainen ennätys 1.09,96 kahden vuoden takaa jäi näin ollen niukasti rikkomatta.


Sprinttereiden yhteiskisassa Tuomas sijoittui kahdeksanneksi  pistein 140,880. Kisan voitti Kanadan Jamie Gregg, joka oli nopein myös 500 metrillä ajallaan 34,77. Toiseksi tuli Hollannin Michel Mulder, ja kolmanneksi Saksan Nico Ihle. Tuhannen metrin nopein oli Hollannin monikertainen mitalimies Jan Bos huippuajalla 1.07,20.

 
Ari Hiltuselle hopeaa Ice Marathonilla

SU:n Ari Hiltunen luisteli hienosti toiseksi Finland Ice Marathon -kilpailun 25 km:n matkalla.

tulokset

 
Tapani Rengolle SE
Tapani Renko luisteli Torstaikisoissa 1500 metrillä M55-sarjan Suomen ennätyksen. Uusi ennätys 2:23,10 on yli kaksi sekuntia kovempi kuin OuTa:n Paavo Salosen nimissä  ollut SE vuodelta 2006.

tulokset 
 
Tuomas Nieminen vauhdissa Kolomnassa

Suomen pikaluistelumaajoukkueen Tuomas Nieminen luisteli hyvän viikonlopun Venäjän Kolomnassa  24-25.1 käydyissä maailmancupin kilpailussa. Nieminen luisteli sekä lauantaina että sunnuntaina kauden parhaat aikansa ja parhaat sijoituksena saaden molempina päivinä niin 500 metrin kuin 1000 metrin kilpailuista mc-pisteitä.

Lue lisää...
 
Tuuli, Aatu ja Tommi Vikingloppetin voittajiksi

Seinäjoen nuorten joukkue on osallistui viikonloppuna Eskilstunassa pereinteiseen Vikingloppet-kisaan. Osanottajia oli Ruotsista, Norjasta, Hollannista ja Suomesta, joten ilmassa oli kansainvälistä värettä.

"Kilpailut sujuivat seinäjokisten kuten muidenkin suomalaisten osalta hyvin. Saavutimme kolmessa sarjassa yhteispistevoiton Tuuli Hyttisen, Aatu Hautamäen ja Tommi Pullin toimesta ja sen lisäksi useita matkakohtaisia mitaleja. Muutamat luistelijat venyivät ennätyksiinsä, vaikka tuuli oli voimakas takasuoralla. Nuorille luistelijoille tällainen kisa on hieno kokemus - tulee kansainvälistä kokemusta ja kisarutiinia." Toteaa luistelujaoston tuore puheenjohtaja Jyrki Lounatvuori.

tulokset

 
Ennätysmurskajaiset Collalbossa

SU:n nuoret onnistuivat junioreiden maailmancupissa Italian Collalbossa rikkomaan omia ennätyksiään lähes jokainen. Parhaimmista tuloksista vastasi Saana tekemällä kaksi uutta nuorten Suomen ennätystä , 500 metrillä ja yhteispisteissä. Uudet ennätykset kirjataan nyt luvuin 41,91 ja 180,342. Tommi onnistui rikkomaan 39 sekunnin rajan 500:lla uusi ennätys on nyt 38,55 ja 3000 m taittui Tommilta aikaan 4.16,81. Naisten 3000 m:llä Liisa oli Suomen naisista nopein aikaan 4.59,35. Myös Miika paranteli omia ennätyksiään.

Lue lisää...
 
Saana Hyttiselle ja Lauri Lindenille SM pronssia

Yleisluistelun SM-kilpailut luisteltiin Helsingin Oulunkylässä menneenä viikonloppuna. Saana Hyttinen ja Lauri Linden luistelivat hienosti pronssimitaleille. Mukana oli myös Liisa Yli-Ojanperä, joka saavutti neljännen sijan naisten sarjassa. Miesten puolella Ari Hiltunen oli yhteispisteissä 9. Jarkko Viertola oli epäonninen kuninkuusmatkalla. Matkan puolessa välissä hän harmittavasti kaatui ja keskeytti hyvin alkaneen matkanteon.

Lue lisää...
 
Saanalle SE

Seinäjoen nopeajalkainen Saana Hyttinen aloitti nuorten maailman cupin luistelemalla A-tyttöjen Suomen ennätyksen 500 metrillä aikaan 42,12. Aikaisempi ennätys oli viime keväältä Elina Riskun luistelemana 42,35. Tuolla ajalla Saana sijoittui 12:nneksi kovassa seurassa. 14 maata ja reilut 100 kilpailijaa osallistuu Saksan Inzellissä kilpailtavaan ensimmäiseen osakilpailuun.

Saana luisteli myös 1500 m aikaan 2.20,70 ollen 22. Liisa Yli-Ojanperä luisteli kilpailuissa omia henkilökohtaisia ennätyksiään. 500 m taittui aikaan 44,05 sijoitus 28. ja 1500 m 2.21,45 ollen sijaluvulla 24. Tommi Pulli ja Juho Jääskeläinen luistelut olivat kohtuulliset. Tommin 500 m taittui ajassa 39,02 ollen 21. Juho luisteli 500 m 39,26 sijoituksen ollessa 22. ja 1500 m 2.01,41 antoi sijaluvun 28.

Kilpailut jatkuvat huomenna 1000 metrillä ja Team Pursuitilla eli joukkueluistelulla. Joukkueluistelussa pojat luistelevat 8 ja tytöt 6 kierrosta kolmen luistelijan voimin.

 
Junioreiden maailmancup jatkui ennätystehtailulla

Saksan Inzelissä luisteltava nuorten maailmancup jatkui suomalaisittain hienosti. Lähes kaikki suomalaiset paransivat sunnuntain 1000 m:llä omia ennätyksiään erittäin kovassa seurassa. Tommin ennätysaika 1.16,58 toi sijan 25. Saana sijoittui 22. myös ennätysajallaan 1.26,58 ja Liisa sijalle 29. niin ikään omalla ennätyksellään 1.29,00.

Lue lisää...
 
Pekka Koskela maailmancup-voittoon Heerenveenissä

Pekka Koskela luisteli perjantaina jälleen hienon kisan kiitäen maailmancup-voittajaksi Heerenveenissä. 500 metrin voitto irtosi ajalla 34.88, joka oli peräti 28 sadasosaa parempi kuin toiseksi tulleella Dmitrij Lobkovilla. Voitollaan Koskela nousi myös maailmancup-sarjan johtoon, kun on luisteltu kolme osakilpailua. Myös Mika Poutala oli lähellä mitalisijaa jääden pronssista ainoastaan 5 sadasosaa.

Pasi Koskela oli B-ryhmän kolmas kelpo ajalla 35.96 ja Tuomas Nieminen kahdeksas (36,20). 1500 metrin B-ryhmässä Lauri Potka luisteli 28:nneksi ajalla 1:56.79.

Lauantai sujui suomalaisilta lähes perjantain malliin. Koskela oli kolmas ajalla 35.09 ja Poutala neljäs (35.25). Pasi Koskela oli B-ryhmän toinen (35.95) ja Tuomas Nieminen 15. (36.66).

tulokset

 
Erfurtin hallissa luisteltiin

Suomen iskukykyinen joukkue oli ottamassa tuntumaa kauden aloitukseen Saksan Erfurtin hallissa. Seinäjoen pikaluistelijoista kilpailivat Pekka Koskela, Pasi Koskela, Tuomas Nieminen, Lauri Potka ja Susanna Potka sekä junioreista Jarkko Viertola, Tommi Pull, Miika Potka, Saana Hyttinen ja Liisa Yli-Ojanperä. Elina Risku oli myös paikalla, mutta hän ei osallistunut kilpailuihin tällä kertaa.

Aikuisten osalta kilpailut toimivat katsastuskilpailuina syyskauden maailman cuppeihin.  Iskuryhmän osalta tulokset olivat  kohtuullisen hyviä näin alkukaudesta. WC:n tulivat valituiksi seinäjokelaisista pikaluistelijoista Pekka ja Pasi Koskela, Tuomas Nieminen ja Lauri Potka. Harmittavan täpärästi Susanna Potka joutui antautumaan, luistellen vain +0.12 sek päälle vaaditun aikarajan.

Junioireille oli tärkeää saada se ensimmäinen kisastartti taakse. Osa luistelijoista onnistuikin aloittamaan kilpailukautensa ennätyksillä. Muutaman kohtaloksi koitui harmittava pyllähdys. Valmentajana mukana oli Pirjo Lehtinen. 

Kilpailun satoa sunnuntain 26.10. osalta.

Susanna Potka 500 m 42,13

Tuomas Nieminen 500 m 36,62 1500 m 1.55,12

Lauri Potka 500 m 37,46 1000 m 1.13,28

Saana Hyttinen 500 m kaatui 3000 m 5.05,78

Liisa Yli-Ojanperä 1000 m 1.31,28 3000 m 5.14,51 

Miika Potka 500 m 41,10

Tommi Pulli 500 m 39,00 3000 m 4.25,33

Jarkko Viertola 500 m 40,10 3000 m 4.25,11 

 
Kotimaan kilpailukausi avattiin Seinäjoella

Kotimaan kilpailukausi avattiin torstaina Seinäjoella. Torstaikisoissa luisteltiin isolla radalla 100 ja 500 metriä sekä pienellä radalla 300 ja 500 metriä. Tulostaso oli kauden ensimmäiseksi kisaksi hyvä. Kilpailu oli samalla kenraaliharjoitus viikonloppuna käytäviä Season Opening Race -kilpailuja varten.

Etualalla Maija Yli-Ojanperä kiitää 100 metriä aikaan 12,50.

lisää kuvia

 
Juhon, Tommin ja Saanan avaus Erfurtissa

Juho, Tommi ja Saana avasivat kautensa leirin yhteydessä Erfurtissa. Pojat varsinkin olivat jo hyvässä vauhdissa rikkoen omia viimekauden halliennätyksiään, Juho 500m:llä ja Tommi 1000 m:llä.  

Tulokset 

 
Tuomas, Susanna ja Lauri avasivat kilpailukauden

SU:n Tuomas Nieminen, Susanna Potka ja Lauri Potka testasivat kisakuntoaan Berliinissä 11.10.

tulokset