Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Tiedotteet / Maajoukkueen valmennustiimi uudelle olympiadille valittu

Maajoukkueen valmennustiimi uudelle olympiadille valittu

Sähköposti Tulosta PDF

TIEDOTE  /  Pikaluistelumaajoukkue   /   2.8.2014


MAAJOUKKUE & VALMENNUS 2014-2015 KAUDELLE

A-maajoukkue (1 nainen & 5 miestä)

Seinäjoen Urheilijoiden Elina Risku, Pekka Koskela ja Tommi Pulli. Helsingin Työväen Luistelijoiden Mika Poutala ja Joel Vähä-Salo Valkeakosken Hakan Juho Vaittinen

B-maajoukkue (2 naista & 7 miestä)

Seinäjoen Urheilijoiden Susanna Lehtiniemi, Juho Jääskeläinen, Juuso Käenmäki, Matti Yli-Ojanperä, Oulun Tarmon Jenni Kukkonen, Harri Levo, Jarmo Levo Helsingin Luistinkiitäjien Miro Puolakka Jyväskylän Kensun Verneri Kinnunen

Nuorten maajoukkue Muodostetaan luistelijoista, jotka alittavat ISU Junior World Cup-aikarajat.

Valmennus

Pikaluistelumaajoukkue lähtee uudelle olympiadille kolmen valmentajan tiimillä. Päävalmentaja Pasi Koskelan valmennustiimissä toimivat Jason Andberg ja Tuomas Nieminen. Jason Andberg valmentaa Helsingin valmennuskeskuksessa ja vetää nuorten maajoukkuetta. Vancouverin olympialuistelija Tuomas Nieminen on aloittanut keväällä Seinäjoen valmennuskeskuksen valmentajana ja vastaa A-maajoukkueen takana kasvavasta B-maajoukkeesta/Talent-tiimistä. Molemmat ovat Olympiakomitean tukemia nuorten olympiavalmentajia. Pasi Koskela jatkaa tehtävässään luistelumaajoukkueen peräsimessä. 

A-maajoukkueen urheilijoiden henkilökohtaisena valmentajina toimivat Pasi Koskela (Pekka Koskela ja Tommi Pulli), Tuomas Nieminen (Elina Risku), Jason Andberg (Juho Vaittinen). Mika Poutala harkitsee uransa jatkoa, eikä hakenut OKM:n urheilijapalkkaa tälle kaudelle.


Kilpailukausi 2014-2015

Luistelukausi starttaa kahdella Aasian maailmancup-osakilpailuilla ja jatkuu joulukuussa Euroopassa. ISU:n kalenteriuudistus siirtää MM-kilpailut helmikuulle. Matkakohtaiset mestaruudet ratkotaan Heerenveenissä ja muutama viikko myöhemmin sprint-yhteispistemestaruudesta luistellaan Astanassa KAZ. Maailmancupin finaali luistellaan maaliskuun lopussa.

- Olympiatalven tekeminen on analysoitu ja urheilijat ovat olleet kesän terveinä. Valmennusta tehdään vahvasti yhteistyössä Jasonin ja Tuomaksen kanssa. Käytännössä meillä on harjoitellut kesällä kaksi ryhmää, toinen Helsingissä ja toinen Seinäjoella. Huipulla tehdään henkilökohtaista räätälöintiä enemmän. Halusimme tuoda urheilijat lähemmäksi toisiaan ja käyttää vahvemmin viime kaudella nuorten kansainvälisestä valmennusyhteistyöstä hankittuja kokemuksia, kertoo Pasi Koskela. 

- Kesätreenissä on tultu näihin päiviin saakka määrää tehden ja elokuun alusta alkaen nostetaan tehoja pykälä kerrallaan. Huippuvalmennuksen tukena toimivat KIHU ja Kuortaneen Urheiluopiston valmennuskeskus, jotka tarjoavat meille mittarit ja tarvittavan analytiikan huipputuloksien jahtaamiseen, taustoittaa Pasi Koskela.

- Kesän treenit sovitetaan luisteluun kolmella kymmenen päivän jääleirillä Berliinissä. Luistelut aloitetaan 15.9. ja jääleirien väleissä viritetään happokoneistoa ja maksimaalista suorituskykyä jään ulkopuolella pyörä- ja juoksuvedoilla. Mika Poutalalle pidetään ovi auki syksyn jääleireille ja katsastuskisoista valitaan joukkue maailmancup-avaukseen Japaniin, linjaa Pasi Koskela.


Maajoukkueen alustava kilpailukalenteri

Katsastuskilpailut – Berlin 25.-26.10.2014

ISU World Cup kaikki matkat - Obihiro JPN  14.-16.11.2014
ISU World Cup kaikki matkat - Seoul KOR  21.-23.11.2014
ISU World Cup kaikki matkat - Berlin GER  5.-7.12.2014
ISU World Cup kaikki matkat - Heerenveen NED  12.-14.12.2014

ISU World Cup pitkät matkat - Hamar NOR 31.1.-1.2.2015
ISU World Cup kaikki matkat - Heerenveen NED 7.-8.2.2015

ISU World Championships matkakohtaiset – Heerenveen NED 12.-15.2.2015
ISU World Championships sprint-yhteispisteet – Astana KAZ 28.2.-1.3.2015

ISU World Cup FINAL kaikki matkat – Erfurt GER 21.-22.3.2015Lisätietoja: Päävalmentaja Pasi Koskela +358 40 5165 752