Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Tiedotteet / Nuoret pikaluistelijat opissa

Nuoret pikaluistelijat opissa

Sähköposti Tulosta PDF
Tiistaina 5.8.2008 11 nuorta innokasta pikaluistelijaa saapui keskusurheilukentälle oppimaan erilaisia taitoja. Seinäjoen Urheilijat/luistelujaosto järjesti opetusta jumppakepin käytössä, kuntopallon hyödyntämisessä, hypinnarun ihmeissä ja niin yksinkertaisen välineen kuin kuminauhan käytössä.  Tilaisuuden alussa lämmittelimme ja opimme uusia tapoja hyödyntää alkuverryttelyä venyttelyä unohtamatta. Miten painot nousevat oikeasti, opettelimme ensin kepin kanssa. Täytyy muistaa ottaa happea, pitää jalat oikeassa asennossa ja kontrolloida koko kehoa jämäkästi. Kuntopalloa käytimme hyödyksi räjähtävän voiman hankinnassa sekä keskikehon harjoittamisessa. Hypinnarulla (tutumpi nimi taitaa olla hyppynaru) pyrimme saamaan aikaan nopeaa frekvenssiä jalkoihin erilaisin tavoin. Kuminauhalla haimme pitävyyttä pakaranseutuun. Se alue on erittäin tärkeä pikaluistelijalle. Kuminauhat venyivät ja lapset nauroivat. Lopuksi hölkkäsimme ja kävelimme ilman kenkiä ja sukkia mukavalle tuntuvalla nurmella.

Päivä oli onnistunut. Lapset, nuoret ja ohjaajat olivat erittäin tyytyväisiä. Näin me jatketaan kohti jääkautta, joka siintää pikaluistelijoille jo muutaman kuukauden päässä.

Päivän ohjauksesta vastasi Pirjo Lehtinen apunaan erittäin loistavat apucoutsit Saana Hyttinen, Antti Jääskeläinen ja Tommi Pulli.

kuvia


Viimeksi päivitetty 09.12.2008 23:47